Om Vardentoppen – Arkitekten

Arkitektens ord

Puls-arkitekter ved Tim Resen 

Varden er en av de mest spektakulære eiendommene vi har vært involvert i. Det bratte og vestvendte terrenget gir fantastisk utsikt over indre Oslofjord. I prosjekteringen har det vært fokusert på optimalisering av de stedlige kvalitetene for alle leiligheter. Samtidig har det vært viktig å tilpasse byggene til de naturlige omgivelsene og dempe prosjektet i fjernvirkning.

De enkle og presise bygningsvolumene med fasader i behandlet lerk, som vil bli grå med tiden, gir et rolig og moderne uttrykk. Rekkverk i glass på de store vestvendte balkongene optimaliserer utsikten og gir leilighetene god kontakt med fjorden nedenfor.

Beskrivelse

Boligene ligger vestvendt mot toppen av åsen og gir deg en fantastisk luftig opplevelse med panorama over innseilingen til Oslo. Utsikten strekker seg fra Oslo til Slemmestad. Barnevennlige omgivelser med gangavstand til barnehage, skoler og dagligvare. Kort vei til offentlig kommunikasjon. Det er kun 5 km til Nesoddtangen brygge med båtforbindelse til Oslo/Aker Brygge og Lysaker. Området grenser til Nesoddmarka med et rikt og oppmerket turnett som kan benyttes sommer som vinter.

Nesoddens flotte kystlinje byr på flere sandstrender og svaberg. Rett nedenfor eiendommen finner man øyene Ildjernet og Kavringen med marina. Like syd skimter man øygruppen «Steilene» som ble kåret til årets friluftsområde i Akershus i 1997. I det maritime miljøet på øyene holder  også Nesodden seilforening til. På Nesoddens østside finner man blant annet Hellviktangen gård som tilbyr servering, utstillinger og konserter.